Rietdekkersbedrijfvan Vliet B.V.

Addie en Kees van Vliet bieden met hun Rietdekkersbedrijf Van Vliet B.V. al ruim veertig jaar hoogwaardige kwaliteit. Werken met een natuurproduct als riet vereist bijzonder vakmanschap. Vader en zoon Van Vliet voeren het eeuwenoude ambacht van rietdekken samen met ervaren medewerkers op professionele en vakkundige wijze uit.

0184-633446
vanvlietrietendaken@kpnmail.nl

algemene voorwaarden

Nieuw dak

Voor het eerst een rieten dak
De natuurlijke en tegelijk luxe uitstraling van riet, laat steeds meer mensen kiezen voor een rieten dak. Nieuwe daken bestaan uit een gesloten constructie. Het riet wordt gebonden op een schroefplaat. Daarom wordt dit een schroefdak genoemd. De brandveiligheid is gelijk als een pannendak en de isolatiewaarde van het dak is groot. Rietdekkersbedrijf van Vliet B.V. is ook gespecialiseerd in het uitvoeren van het timmerwerk voor een gedegen constructie.

Vervanging rieten dak
Uw huidige rieten dak kan aan vervanging toe zijn. Bestaande daken hebben vaak een traditionele kap. Het riet is dan op latten gebonden over een open constructie heen. Het voordeel hiervan is een goede ventilatie van het riet en daarmee een langere levensduur van het dak. Het nadeel van de traditionele kap is dat dit slecht isoleert en niet brandveilig is. Steeds vaker kiezen klanten er daarom voor de dakconstructie aan te passen als zij hun rieten dak willen vervangen. Wij bouwen deze constructie nauwgezet om naar een schroefdak en verhogen hiermee uw wooncomfort en de brandveiligheid van uw woning.

Isolatie
Isoleren van een rietenkap is zowel bij een traditionele kap als een schroefdak erg belangrijk. Als de isolatie goed wordt uitgevoerd gaat er veel minder energie verloren door het dak. Een goede dampdichte laag voorkomt vochtproblemen in het dak. Rietdekkersbedrijf van Vliet B.V. heeft ruime ervaring met het isoleren van bestaande en nieuwe daken en werkt volgens de richtlijnen die de energie-prestatie-norm (EPN) voorschrijft.